in

Na saslušanje o krijumčarenju cigareta preko Crne Gore Krivokapić i ministar Spajić nisu došli

Saslušanje Krivokapića je inicirao poslanik DF-a i predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević.

Osim Krivokapića na saslušanje su pozvani ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić, v.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. direktor Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović.

Inicijativa Medojevića se odnosi na tranzit cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori, koju je Odbor prethodno prihvatio.

Ministar Milojko Spajić, takođe je obavestio članove Odbora da neće doći na saslušanje.

Direktor ANB je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, službeno odsutan, pa ni on neće prisustvovati sednici.

Predsednik Odbora Milan Knežević kazao je da je ova sednica sazvana u skladu sa poslovnikom, Ustavom i zakonom.

“Odluka premijera i ministra Spajića da ne dođu govori o tome da je ova tema bila škakljiva, problematična i kompleksna jer insinuacije i osnove sumnji koje je Medojević izneo, bili su prilika da obojica saopšte svoja saznanja i demantuju ono što je lider PzP izjavljivao”, rekao je Knežević.

Knežević je odložio sednicu dok se ne pojave Spajić i Krivokapić.

Knežević je rekao i da se “Milo Đukanović, takav kakav je dolazio dva puta u skupštinu, i dva puta po pet sati odgovarao na pitanje pred Odborom.

“Javnost neka proceni što nisu došli a mislim da nakon ovog njihovog nepoštovanja skupštine je jasno da i neki drugi nadležni organi bi trebali da se pozabave ovom problematikom”, rekao je Knežević.