in

Đoković pružio podršku Naomi Osaki: I ja sam patio od depresije

“Mislim da je veoma hrabra što je to uradila. Zaista mi je žao što prolazi kroz težak period”, rekao je Đoković na konferencije za medije posle meča sa Sandrgenom u prvom kolu Rolan Garosa koji je lako rešio u svoji korist sa 3:0.

Drugoplasirana teniserka na WTA listi i osvajačica četiri gren slem titule zbog problema sa psihičkim zdravljem nije želela da tokom Frenč opena daje izjave medijima, zbog čega je bila novčano kažnjena sa 15 hiljada dolara, a zaprećeno joj je da će biti i diskvalifikovana sa turnira. To je bilo presudno da Osaka napusti takmičenje na pariskoj šljaci.

“Moram reći da je njena odluka veoma smela. Ako joj je potrebno vreme da razmisli i regeneriše se, onda to mora i da uradi, i ja to u potpunosti poštujem. Nadam se da će se vratiti snažnija”, poručio je Đoković i dodao:

“Istina je da sam i ja patio od depresije od Ju-Es opena 2018. godine i imao sam problema da se sa tim izborim. Naomi je mlada, mogu da je razumem i saosećam sa njom, jer sam i ja mnogo puta izvlačio deblji kraj sa medijima i znam kakav je osećaj”, zaključio je Đoković.

Posle loše igre i poraza u prvom kolu Rolan Garosa Tim se rastao od svog menadžera

Najbolji austrijski teniser Dominik Tim, nakon serije loših igara, i poslednjeg poraza u prvom krugu Frenč opena, odlučio je da prekine saradnju sa menadžerom Hervigom Štrakom.

U saopštenju, Tim tvrdi da ova odluka nema veze sa ranim ispadanjem u Parizu, već je mnogo ranije dogovorena.

Hervig Štraka, koji se dve godine brinuo o Timu, tvrdi da njegove različite delatnosti ne omogućavaju da bude potpuno posvećen teniseru. Zadatke Štrake preuzeće porodica Dominika Tima.