in

Evropska kuća fudbala dobila optužbe da drži monopol nad takmičenjima!

Foto: Printscreen/Twitter

Sada više niko i ne priča od Superligi koja se raspala za manje od dva dana, kada su iz nje izašli gotovo svi klubovi sem Real Madrida, Juventusa i  Barselone koji su ostali verni ovoj ligi koja po njihovim procenama može im doneti veliki novac.Ali rat se i dalje nastavlja na relaciji UEFA, FIFA i Supreliga. 

Sud pravde u okviru Evropske unije je pokrednuo spor oko mišljenja klubova o tome da Uefa i Fifa krše zakon o zaštiti konkurencije.

Iz pomenute Superige, tačnije iz klubova koje i dalje zagovaraju ovo takmičenje kažu da fudblaske organizacije imaju monopol nad internacionalnim takmičenjima.Tako da su Real, Barsa i Juventus na otvaranje disciplinskog postupka odgovorili tužbom.

Videćemo dokle su spremni da idu obe strane i dokle će se ovo otezati, dok je o svemu govorio i predsednik Uefe, Aleksandar Čeferin:

– Čudi me da objavljuju razna saopštenja u kojima piše da su i dalje članovi Superlige, a onda nama šalješ pismo u kome se prijavljuješ da igraš Ligu šampiona. Dakle, u Superligi si, a igraš Ligu šampiona. Ne razumem to… Ako kažu da Superliga postoji – niko ih ne sprečava da igraju Superligu. Ta tri kluba nek igraju između sebe.

(Espreso)