in

Ima mentalitet pobednika, možemo pobediti Portugaliju!

Nakon dobrog starta kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru i osvojena tri boda protiv Irske, srpsku fudbalsku reprezentaciju očekuje jedan od najtežih mečeva u ovoj godini, utakmica sa Portugalijom.

Srbija i Portugalija do sada su odigrali šest duela u ovom veku, a Srbi nisu slavili nijednom.

Tri puta je bilo nerešeno, isto toliko su slavili Portugalci.


Ipak, šansu za prvu pobedu imaće izabranici Dragana Stojkovića Piksija već u subotu, a sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela istakao je da veruje u novog selektora.

– U novo takmičenje ušli smo, osetilo se u igri sa Ircima, pod utiskom izostanka propusnice za EP. U tih 90 i kusur minuta pobedili smo i pritisak i protivnika, iz minusa stigli do pozitivnih stvari i onog najznačajnijeg, do bodova. Važna, mnogo važna pobeda. Kad smo se za nju izborili, idemo dalje, vedrije, raspoloženije…Kako će biti u subotu? Optimizam je moja vodilja, nadam se dobrom rezultatu, Piksi zna šta radi, čovek ima mentalitet pobednika…Posle svega, da zaključim: uz ogromno poštovanje Portugalaca i niza komplimenata na adresu supertalentovane nacije, kvaliteta na svim pozicijama u timu, ponoviću da verujem u Piksija i Srbiju – kazao je Mrkela.

(Espreso)