in

JOKIĆ HTEO ZBOG ŽURKI DA BATALI KOŠARKU: A kada je došao u NBA rekao je

Foto: AP David Zalubowski

Na RTS-u počela je da se emituje emisija “Čovek koji pravi razliku“, a u jednoj od epizoda u drugačijem svetlu od kojeg smo navikli bio je predstavljen i srpski košarkaš, centar Denver Nagetsa i budući MVP Nikola Jokić.

On je otkrio da je hteo da prekine sa košarkaškom karijerom jer se nije video u ulozi profesionalca. Njegov tadašnji trener u Megi Dejan Milojević je čak otkrio da mu je Nikola jednom rekao da mu se košarka više ne igra jer mu je devojka, a sadašnja supruga Natalija, otišla u Ameriku da studira.

– Volim da igram, ali ne volim da treniram. Ko voli da trenira, pa niko…Hteo sam da prestanem, da se vratim, pa su svi sa mnom razgovarali. Bio sam mlad tada, imao sam i brata pored sebe, ali opet nisam hteo da prihvatim ulogu sportiste profesionalca. Jer ako želiš da budeš to, ogromna su odricanja – izjavio je Nikola i objasnio:

– Bilo je tada vreme osamnaestih rođendana, žurki. A žurka se svodi na to da odeš kod nekog u stan i popijete. Tako da sam to propustio i to mi je najžalije od svega, ali eto…

– Kad sam došao u Ameriku, to je bio vrh, idem tamo da pokažem šta mogu. I tad je počelo moje menjanje… Dolazim na prvi trening, oni svi zakucavaju, lete, brzi… Rekoh sebi, bokte, gde sam ja došao, možda bolje da se vratim kući. Valjda sam se uplašio… A onda sam shvatio da imam vremena da naučim, da ojačam, da budem brži i da im pokažem. U tom trenutku sam video da ja mogu nešto da uradim što oni ne mogu – dodao je Jokić.

(Espreso/Kurir)