in

KAKO TE NIJE SRAMOTA? Nurkić čestitao ramazan uz sliku Pavelićeve džamije! I ZEMLJACI SU SE OBRUŠILI NA NJEGA!

As Portlanda Jusuf Nurkić našao se na velikom udaru kritika na Tviteru zbog čestitke povodom početka meseca ramazana.

Naime, poznato je da je Nurkiću religija na prvom mestu i da se po tom pitanju često oglašava na društvenim mrežama, a to je očekivano uradio i sinoć.

Ali je potpuno neočekivan i neprikladan bio način na koji je to uradio – uz sliku džamije  Anta Pavelića!

Pitanje je da li Nurkić ne zna istoriju ove džamije, poznate kao Poglavnikova i činjenicu da ju je sagradio zločinac Ante Pavelić tokom NDH, ali je napisao da je slika napravljena u Zagrebu 1944.

Kreator najozloglašenije tvorevine tokom Drugog svetskog rata je  zgradu Doma likovnih umetnosti kralja Petra I Oslobodioca izgrađenu 1938. godine, šest godina kasnije pretvorio u džamiju koju je lično otvorio da bi pokazao kako su u NDH sve religije tobože ravnopravne, dok je istovremeno organizovao pokolj i pokrštavanje pravoslavaca, Srba, Jevreja i Roma.

– U slavu i u znak ljubavi spram Alaha Boga Jedinoga, te u znak pažnje prema muslimanima, podiže poglavnik dr Ante Pavelić ovaj velebni hram u glavnom gradu Zagrebu da odani sinovi vitežkog naroda hrvatskoga, iskreni sledbenici uzvišene vere Islama, skrušenom molitvom jačaju pregalačke snage u borbi za odbranu i napredak lepe svoje domovine Nezavisne Države Hrvatske, koja da bi vazda sretna bila – pisalo je na ulaznim vratima ove džamije, srušene 1949.

Logično, bosansko-herecegovački košarkaš je zbog ovoga dobio velike kritike na Tviteru, a ispod možete videti neke od odgovora. Tvit i dalje nije izbrisao…

(Espreso)