in

” Mi verovatno ne bismo bili ono što sada jesmo”!

Japanska teniserka Naomi Osaka napravila je presedana kada je zbog toga što joj je zbog toga što se nije pojavila na konferenciji za novinare, ona se povukla sa Rolan Garosa.

Mnogo tenisera je komentarisalo ovaj njen potez, recimo bivša broj jedan Serena Vilijams je podržala Japanku, dok Rafael Nadal je osudio potez Osake.

– Razumem ja Osakinu odluku, ali, znate, bez medija koji pišu vesti o nama i uspesima koje ostvarujemo širom sveta, mi verovatno ne bismo bili ono što sada jesmo – rekao je španac.

Dok se Naomi od drugog Gren slema sezone oprostila objavom na Tviteru.

– Istina je da sam imala duge periode depresije posle US Opena 2019. i da sam se stvarno jako teško s tim nosila. Svi kojime poznaju, znaju da sam introvertna, kao što svi koji su me videli na turnirima znaju da često nosim slušalice koje mi mnogo znače da umirim moju anksioznost koja se javlja u društvu drugih ljudi. Iako su teniski novinari uvek bili ljubazni prema meni (želim da se izvinim svim ‘kul’ novinarima koje sam možda povredila), ja ne spadam u one kojima je sasvim prirodno da se javno obraćaju – jer doživljavam ogromne talase anksioznosti pre razgovora sa svetskim medijima. Veoma se unervozim i onda mi je postalo jako stresno da se iznova i iznova trudim i dajem najbolje moguće odgovore. I ovde u Parizu sam se osećala veoma ranjivom i anksioznom, i zato sam poželela da se zaštitim tako što sam najavila da ću preskakati konferencije za štampu. Na vreme sam to najavila, jer sam osetila da su pravila (o obaveznom pojavljivanju pred novinarima) zastarela u nekim svojim segmenitma i to sam htela da istaknem – napisala je Osaka.

(Espreso)