in

“Mitrogol” ispisao istoriju reprezentacije; Igrači: I pored šoka smo pokazali da možemo

Posebno je bio efektan prvi kada je lobovao golmana protivnika sa preko 20 metara.

Mitrović stigao Bobeka na listi strelaca

Aleksandar Mitrović, sa dva gola u večerašnjoj utakmici došao je do 38 pogodaka za reprezentaciju i na večnoj listi izjednačio se sa čuvenim Stjepanom Bobekom.

Priliku da se sam nađe na vrhu liste imaće već u subotu kada Srbija dočekuje Portugaliju.

“Mislim da mi je ovo najlepši gol u karijeri. Uglavnom dajem golove iz kaznenog prostora, a ovo je bilo van za promenu. Odreagovao sam instiktivno, napravio kretnju i znao sam da će Tadić da me vidi. Krenuo je golman da se vraća, probao sam lob, rizikovao i isplitalo se. Fenomelno”, rekao je Mitrović posle utakmice za televiziju Sport klub.

On je analizirao utakmicu.

“Dobro smo odigrali, dva dana smo imali da se spremimo. Video se strah i mali pritisak. Nesrećno smo primili prvi gol i kako je odmicao meč bili smo sve bolji. Ima mnogo detalja da se poprave”.

Već u subotu je na programu meč sa Portugalom.

“Trebaće malo vremena za nove stvari. Otkad sam u reprezentaciji prvi put smo počeli pobedom kvalifikacije. Bitan vetar u leđa pred Portugal i Azerbejdžan. Nadam se da ćemo nastaviti sa pobedama i boljom igrom u nastavku”, završio je.

“I pored šoka smo pokazali da možemo”

Fudbalski reprezentativci Srbije rekli su da je pobeda nad Irskom veoma važna i da je početak kvalifikacija “za poželeti”.

“Nije moglo bolje da se poželi. Ovo je najbolji mogući početak i nadam se da ćemo nastaviti već za tri dana, kada ćemo igrati protiv veoma dobre reprezentacije. Imaćemo svoje šanse koje bismo mogli da iskoristimo”, rekao je Dušan Vlahović posle utakmice.

Vlahović je dao prvi, izjednačujući gol za Srbiju.

“Stariji igrači su mi olakšali, dobro su me prihvatili i adaptirao sam se. Na terenu mi je mnogo lakše zahvaljujući njima. Jako sam srećan zbog gola, ali najviše zbog pobede i tri boda”, kazao je Vlahović.

Njegov saigrač Stefan Mitrović čestitao je ekipi.

orlovi4444

“Veoma važna pobeda, dugi niz godina nismo počeli kvalifikacijama pobedom. Sada jesmo, što je veoma bitno za dalji nastavak. Čestitam svima, treba da nastavimo ovako”, rekao je Mitrović.

On je naveo da je utakmica protiv Irske bila veoma teška.

“Pokazali smo da verujemo u sebe posle šokantnog, nesrećnog gola koji smo primili. Posle smo kontrolisali utakmicu. Pred kraj smo primili drugi, ušli u nervozu, ali smo izdržali i pokazali da smo prava ekipa”, kazao je Mitrović.

Nikola Milenković je naveo da je pobeda veoma bitna.

“Imali smo veliku želju da pobedimo na početku kvalifikacija i to se videlo na terenu. Mislim da možemo mnogo bolje od ovoga i mislim da će tako biti već protiv Portugala”, rekao je Milenković.

Milan Gajić je kazao da je cilj na početku kvalifikacija ostvaren.

“Na momente je bilo teško, ali znali smo da će tako biti. Pogotovo sa Ircima, tradicionalno su zanimljive utakmice. Veći deo utakmice smo kontrolisali. Ovo je proces koji tek počinje i prezadovoljni smo početkom”, kazao je Gajić.

Tadić otkrio šta Stojković želi da im usadi

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić rekao je da je u utakmici sa Irskom bilo dobrih i loših stvari, ali da je najvažnija pobeda.

“Pokušali smo da ispunimo šta je trener tražio od nas. Držali smo se tih nekih principa. Bilo je dobrih i loših stvari što je normalno jer smo samo tri dana zajedno. Trebalo je da bude lakše kod 3:1, ali dobro, ima mnogo pozitivnih stvari. Ima i negativnih koje ćemo da ispravljamo i pokušamo da usavršimo”, rekao je Tadić.

“Ovo jeste veliki podstrek. Ali, vidite, i šampion Evrope se mučio protiv Azerbejdžana. Moraš uvek da budeš 100 odsto koncentrisan. Idemo korak po korak. Sledi Portugal, mnogo velikih imena, ali moramo da verujemo u sebe, što selektor pokušava da nam ugradi”, kazao je Tadić.