in

Počinje Finalni turnir vaterpolo Lige šampiona u Beogradu

Na finalnom turniru Lige šampiona igraće Breša (Italija), Marsej (Francuska), Ferencvaroš (Mađarska), Olimpijakos (Grčka), Pro Reko (Italija), Jug (Hrvatska), Hanover (Nemačka) i Barseloneta (Španija).

Srbija ove sezone nije imala klupskog predstavnika u takmičenju, ali će za trofej boriti petorica reprezentativaca.

Pošto je u prethodnoj sezoni takmičenje prekinuto, Nikola Jakšić i Ferencvaroš u Beogradu će braniti trofej, Dušan Mandić i Pro Reko pokušaće da dođu do devete titule, Milan Aleksić i Barseloneta se nadaju drugom trofeju, dok će Andrija Prlainović i Marsej, kao i Đorđe Lazić i Breša, pokušati da iznenade.

U prvom četvrtfinalu danas od 13 sati sastaće se Pro Reko i Hanover (13.00), nakon toga sledi dueli Ferencvaroš – Marsej (15.30), Jug – Breša (18.00), Barseloneta – Olimpijakos (20.30).

U prvom polufinalu sutra od 18 sati igraće pobednik meča Pro Reko – Hanover sa boljim iz meča Barseloneta – Olimpijakos, a u drugom od 20.30 sastaće se pobednici duela Ferencvaroš – Marselj, te Jug – Breša.

U subotu su na programu mečevi za plasman i finale, koje se igra od 20.30.

Organizator takmičenja je VK Novi Beograd u suorganizaciji Vaterpolo saveza Srbije i podrške Republike Srbije, Grada Beograda i opštine Novi Beograd.

Fajnal ejt igra se u “balonu”, svi učesnici su izolovani, a neće biti ni publike.