in

Postao većinski vlasnik, a priča se i o pohodu na Ligu šampiona!

Bivši hrvatski reprezentativac Dado Pršo (46) kupio je fudbalski klub.
U pitanju je senegalski drugoligaš Dembe Diop, a Pršo je postao vlasnik 80 odsto deonica kluba.

– Pršo je kupio 80% deonica kluba jer država više od toga ne dopušta. Prvo je sarađivao s jednom akademijom, a onda se otvorila šansa i za ulaganje u klub”, rekao je Josip Bulić za “24 sata – Pršov dugogodišnji prijatelj.

– Prvo želimo da napravimo dobrog prvoligaša, ali se nećemo zadovoljiti samo time, nego želimo i da izborimo afričku Ligu šampiona – rekao je Bulić o ciljevima u Senegalu.

Pršo je srpskoj fudbalskoj javnosti poznat kao fudbaler oko kojeg se mnogo polemike vodilo zbog njegovog porekla. Pršo je rođen 1974. godine kao Miladin Pršo, u srpskoj porodici sa ocem Radetom i majkom Nadom.

On je odrastao u Obrovcu kod Zadra, a kada je rat tokom raspada Jugoslavije počeo, njegovi roditelji su izbegli u Srbiju, u Bačku Topolu.

Miladin je tada otišao iz Hrvatske u Francusku, ime je zvanično promenio u Dado, njegov dotadašnji nadimak. U Francuskoj je napravio veliku karijeri i najveći trag je ostavio u Monaku, sa kojim je igrao i finale Lige šampiona. Nastupao je i za škotski Rendžers. U dresu Hrvatske je odigrao 32 meča i postigao devet golova,


Pršo je samo jednom prilikom govorio o svom poreklu, demantovavši da je Srbin.

– Ja sam Hrvat, presrećan sam što sam dobio majicu s hrvatskim grbom i što sam mogao Hrvatskoj nešto malo doneti. Ja sam Hrvat, sve ostalo su gluposti – pričao je Pršo svojevremeno.

NJegov bratanac Milan Pršo je bio kapiten Crvene zvezde u mlađim kategorijama, nastupao je za mlađe selekcije Srbije, a u karijeri je stigao do igara u dresovima Rada i Bežanije

(Espreso/Novosti)