in

Stoni tenis: Paraolimpijci – za Tokio (AUDIO)

Za odlazak u prestonicu Japana boriće se: Biljana Ubović (K-5), Zorica Popadić (K-4), Mladen Ćirić (K-3) i Boris Stoiljković (K-2).

U konkurenciji stojećih stonotenisera našu zemlju će predstavljati dvojica mladih i talentovanih reprezentativaca Aleksej Radukić (K-8) i Mihailo Radovanović (K-7).

Mladen Ćirić je bio najprijatnije iznenađenje proteklog evropskog šampionata u Švedskoj, samo mu je poen falio do bronzanog odličja.

„Svih ovih meseci nakon evropskog šampionata sam se spremao za ovaj trenutak. U dobroj sam formi i daću sve od sebe da se nađem među putnicima za Tokio“ – kaže reprezentativac Srbije iz redova novosadske „Tvrđave – 021“.
Aleksej Radukić je dvostruki prvak Srbije u konkurenciji stojećih stonotenisera u kategoriji osam. To mu je prvi nastup na nekom od važnijih međunarodnioh takmičenja.

„Daću sve od sebe za dres Srbije. U mojoj kategoriji biće žestoka borba između već iskusnih i proverenih svetskih stonotenisera koji su već nosioci najvećih svetskih takmičenja. Svestan sam da su mi male šanse za plasman na Paraolimpijadu, ali u svakom slučaju za mene će ovo biti veoma važno međunarodno iskustvo. Bez obzira na konkurenciju, ako mi se ukaže prilika i ako mi žreb bude naklonjen, boriću se svim snagama da se nađem u Tokiju“ – sa velikim motivom odlazi u Laško naš paraolimpijac Aleksej Radukić.

Podsećamo, do sada je četvoro naših stonotenisera paraolimpijaca izborilo plasman na Paraolimpijske igre u Tokio. U ženskoj konkurenciji već odavno za najveće svetsko takmičenje u miru bruse formu tri naše predstavnice: Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Ana Prvulović. U konkurenciji muškaraca vizu za Tokio jedino je obezbedio Mitar Palikuća.

Poslušajte izjave Alekseja Radukića i Mladena Ćirića