in

To je bolest, Matse, šta da ti kažem!

Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Novak Đoković je ubedljivo savladao Tenisa Sandgrena u prvom kolu muškog singla Rolan Garosa.

Prvi teniser sveta je do maksimalne pobede došao za dva sata igre na terenu “Filip Šatrije”, kada su svi mečevi već bili završeni.

Đoković je bio zadovoljan privilegijom igranja u večernjem, centralnom TV terminu, ali mu je nedostajala publika.

– Počastvovan sam što sam prvi muški meč odigrao u večernjem terminu. Bilo je zanimljivo. Volim način na koji sam se kretao. Tenis (Sandgren) je takođe igrao dobar tenis. Napadao je moj servis, ali bilo je užasno tiho. Sa publikom bi sve imalo svrhu. Nadam se da je ovo za mene poslednji meč bez publike – rekao je Novak.

Stadion Filip Šatrije, Filip Šatrije
foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Objasnio je zašto je ipak učestvovao na turniru u Beogradu pred Frenč open.

– Hteo sam malo da promenim stvari. Uz mnogo restrikcija smo igrali. bili smo zatvoreni u mehure. Hteo sam da spavam kod kuće, da se krećem, provedem kvalitetno vreme sa porodicom i prijateljima. Poslednja dva duela odigrao sam pred publikom što je bilo fantastično. Igrao sam dobro i u Rimu – procenio je.

Matsa Vilandera je zanimalo kako Đoković određuje koliko puta će udariti lopticu pre servisa.

Novak Đoković
foto: EPA/Christophe Petit Tesson

– To je bolest Mats, šta da ti kažem. Ne odlučujem koliko puta ću da tapnem lopticu. Kada je težak trenutak to uradim više puta. Čekam pravi trenutak kada ću da bacim lopticu. Ne postoji neki određeni broj puta koliko udarim lopticu. Kada sam bio mlađi vodio sam tačno računa koliko ću puta da udarim – objasnio je Nole svoj ritual.

(Espreso)