in

Troje finaliste iz Srbije na Petom Kupu nacija u boksu za juniore i juniorke

Na juniorskom Kupu nacija tokom pet dana održaće se ukupno 84 borbe. Učešće je uzelo 109 takmičara uzrasta juniora rođenih 2005 i 2006 godine, od čega 66 takmičara muškog pola i 43 devojke. Bokseri i bokserke došli su iz 16 zemalja, sa tri kontinenta: sa američkog tim USA, sa azijskog Kazahstan, a iz Evrope 14 zemalja: Albanija, BIH, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Italija, Letonija, Severna Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Poljska, Rusija i Srbija.

Danas će se sa početkom od 15 časova održati 20 mečeva, i to ženska finala gde predstavnicu ima i Srbija – Bošković Anastasiju u velter kategoriji (69kg), kao i polufinalne muške borbe. Srbija i ovde ima predstavnike: Velemir Zoran i Mijatov Đorđe, obojica u pero kategoriji (57kg) koji takođe imaju šansu za plasman u finale.

Muška finala biće održana u subotu 12.06 sa početkom u 20 časova, a za Srbiju će nastupiti Stanojević Milan u velter kategoriji (66kg) i takmičar iz Vrbasa Nikčević Mašan u poluteškoj kategoriji (80kg) koji su nedavno na Jadranskom kupu u Budvi osvojili zlatne medalje u svojim kategorijama. Mašan Nikčević je bokser domaćeg kluba “Čarnok” koji je u kvalifikacijama pobedio vicešampiona Evrope iz Hrvatske.

“Meč je bio izuzetno težak, kao što se i očekivalo od ovakvog turnira. Ipak, domaći teren i publika su me motivisali i dali mi snagu da pobedim ovakvog takmičara. Moji navijači mi daju vetar u leđa, ali istovremeno postoji i taj pritisak da ne izneverim njihova očekivanja. Zadovoljan sam pripremama, imali smo svakodnevno treninge i išao sam na neka veća takmičenja da bih malo osetio ring pred ovo takmičenje. Očekuje me i Evropsko prvenstvo u Gruziji za nekih petnaestak dana i ovo mi je odlična provera pred to takmičenje. Sutra boksujem protiv Rumuna, takođe viceprvaka Evrope, naravno, očekujem da meč bude težak, ali uz pomoć publike i taktike koju su mi preneli treneri Željko Žmukić i Igor Škundrić očekujem pobedu”, rekao je Mašan Nikčević.