in

Srpska lista osudila napad na decu u Donjoj Brnjici

“Postojanje video snimaka koji su zabeležili napad na nedužnu decu je sasvim dovoljan da policija na delu pokaže da je spremna da zaštiti građane ali i liši slobode one koji krše zakon, bez obzira na nacionalnost žrtava ili napadača”, ističe SL u saopštenju.

Onaj pištolj je sinoć, naglašva se, bio uperen u sve Srbe na Kosovu i Metohiji, i međunarodna zajednica mora najhitnije da reaguje.

Tu pre svega mislimo, navodi SL, na Kfor i Euleks koji su mandatom obavezni da obezbede sigurno okruženje za sve navodi SL.

Ako se uzme u obzir da je ovo drugi napad na srpsku decu, za svega desetak dana, ističe SL, onda se postavlja pitanje odgovornosti svih koji su zaduženi da obezbede sigurnost i mir.

“Samo pukom srećom sinoć nije bilo ranjenih i poginulih, ali su posledice više nego vidLjive, a ogledaju se kroz uznemirenje čitavog srpskog naroda. Ovaj slučaj je još jedan primer neprimerene policijske reakcije i nepostojanja voLje da se zaštite nevećinske zajedmice, čime se produbljuje nepoverenje Srba u kosovske institucije”, navela je Srpska lista.