in

Štrajk glađu SNS članova GIK u Šapcu, građani ispred gradske uprave

 

 

 

Gradska izborna komisija, koja je pod direktnom kontrolom Nebojše Zelenovića, nalazi razloge da opstruiše kompletan izborni proces, a pre svega da krši zakon, izjavio je ranije večeras poverenik Glavnog odbora SNS u Šapcu Aleksandar Pajić.

Zbog toga su članovi GIK koje je delegirala SNS večeras stupili u štrajk glađu.

“Pokušavaju da na svaki način ostanu na vlasti još nekoliko nedelja, kako bi i dalje zloupotrebljavali sredstva budžeta i jasno izraženu volju građana Šapca. Članovi Gradske izborne komisije koje je delegirala SNS stupili su večeras u štrajk glađu zbog takvog odnosa predsednika i članova GIK koje je delegirao Nebojša Zelenović i Dušan Petrović”, rekao je Pajić Tanjugu.

Gradska izborna komisija večeras je odložila donošenje odluke po prigovorima i tražila da se pojedini spiskovi za biračko mesto urede, odnosno tražila je način da opstruiše izborni proces i da, odugovlačenjem, sačeka da izbori, jednostavno, ne mogu da se proglase, kazao je Pajić.

Predsednik Gradske izborne komisije Budimir Pavlović tvrdi da aktivisti i rukovodioci SNS u Šapcu fizički blokiraju članove gradske izborne komisije da napuste salu u kojoj su zasedali.

On je rekao da su predstavnici GIK obavestili policiju o večerašnjim događajima.

Pajić je rekao da Šabac mora da poštuje zakon i volju građana, bez obzira da li se ona svidela ili ne Nebojši Zelenoviću.

SNS demantuje Zelenovića

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac demantovao je večeras kao neistinite navode Nebojše Zelenovića da je kandidat za gradonačelnika Srpske napredne stranke Šabac Aleksandar Pajić sa kriminalcima upao u prostorije Gradske izborne komisije, kao što nije istina da Srpska napredna stranka opstruiše sednicu GIK.

“Činjenica je da članovi, koji su pod uticajem Dušana Petrovića, na prljav način pokušavaju da oduže izborni proces i zbog toga su oni na koje on ne može da izvrši uticaj odlučili da stupe u šštrajk glađu”, navodi se u saopštenju.

“Ujedno, ovim putem pitamo Nebojšu Zelenovića, zbog čega kriminalci čuvaju kuće Budimira Pavlovića, Dušana Petrovića, pa čak i njegovu”, navodi GO SNS Šabac.

Zelenović, kao i predsednik GIK Budimir Pavlović izjavili su da su članovi GIK iz SNS “upali na sednicu” komisije i ne daju ostalim članovima da izađu iz prostorija GIK.