in

Azerbejdžan: Na našu teritoriju ušlo 40 jermenskih vojnika; Jerevan: Dezinformacija

BAKU, JEREVAN –

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je saopštilo danas da je oko 40 jermenskih vojnika prešlo na teritoriju Azerbejdžana u utorak uveče, nakon čega su bili prinuđeni da se povuku. Ministarstvo odbrane Jermenije osudilo je  saopštenje azerbejdžanskog ministarstva odbrane, u kojem se Jerevan optužuje za pokušaj vojnog upada na teritoriju Azerbejdžana, i ocenilo da je reč o dezinformaciji.

Azerbejdžan je prošle nedelje saopštio da su jermenske snage pucale na azerbejdžanske položaje, što je Jermenija demantovala, podseća agencija Rojters.

Situacija na jermensko-azerbejdžanskoj granici napeta je od 12. maja kada je jermensko ministarstvo odbrane objavilo da su azerbejdžanske oružane snage pokušale da izvrše “određene aktivnosti” u pograničnom području u provinciji Sjunik.

Jerevan: Dezinformacija Azerbejdžana, nije pokušan upad

Ministarstvo odbrane Jermenije osudilo je danas saopštenje azerbejdžanskog ministarstva odbrane, u kojem se Jerevan optužuje za pokušaj vojnog upada na teritoriju Azerbejdžana, i ocenilo da je reč o dezinformaciji.

“Ovakve dezinformacije azerbejdžanskog ministarstva odbrane i političkog rukovodstva se saopštavaju s cijem da se impresionira međunarodna zajednica”, navodi se između ostalog u saopštenju ministarstva odbrane Jermenije, prenosi TASS.

Baku i Jerevan se često uzajamno optužuju za kršenje deklaracije o prekidu vatre i obustavi svih vojnih aktivnosti u zoni sukoba, koji su predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, premijer Jermenije Nikol Pašinijan uz posredovanje predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, potpisali 9. novembra prošle godine.