in

ODBAČENA KRIVIČNA PRIJAVA protiv Kneževića

Milan Knežević, Foto: YouTube Printscreen

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo je krivičnu prijavu protiv jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, koju je pre dva meseca podneo gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković zbog krivičnog dela ugrožavanje bezbednosti.

Knežević je početkom februara objavio na Tviteru da ga je Vuković prijavio Osnovnom državnom tužilaštvu zbog ugrožavanja bezbednosti jer ga je pozvao da sam dođe i uništi bilbord sa likovima patrijarha Irineja i mitropolita Amfilohija.

U obrazloženju suda navodi se da se prijava odbacuje, jer u radnjama osumnjiičenog nema bitnih elemenata bilo kojeg krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, piše RTCG pozivajući se na Dan.

Kako se dodaje, Vukoviću je o tome poslato obavještenje, sa poukom da ima pravo da, u zakonskom roku, podnese pritužbu za preispitivanje rešenja o odbacivanju krivične prijave neposredno Višem državnom tužilaštvu.

“Odnosno da sam preduzme krivično gonjenje osumnjičenog, za prijavljeno krivično delo, podnošenjem optužnog predloga nadležnom sudu”, piše u saopštenju.

Bonus video:

04:50

SRBIJA IMA NOVU ZVEZDU! Zove se Kristijan, ima 24 godine, radi u GRADSKOJ ČISTOĆI, a peva... UBIJA!!!

SRBIJA IMA NOVU ZVEZDU! Zove se Kristijan, ima 24 godine, radi u GRADSKOJ ČISTOĆI, a peva… UBIJA!!!

(Espreso/Tanjug)