in

Rusija će dobra da se opari, čak 5 ZEMALJA ZAINTERESOVANO

LovacA, Foto: Printscreen

PET DRŽAVA Jugoistočne Azije zainteresovano je za ruske lovce pete generacije Su-57, saopštio je generalni direktor “Rosoboroneksporta” Aleksandar Mihejev

Vodimo pregovore sa nekoliko država. Zainteresovano je četiri-pet država Jugoistočne Azije – izjavio je Mihejev.

Su-57 (ranije poznat kao PAK FA) je ruska letelica pete generacije, predviđena za uništavanje svih vrsta vazdušnih, kopnenih i nadvodnih meta. Napravljen je kao zamena za teškog lovca Su-27.

Prvi let je izveo 29. januara 2010. godine. Su-57 karakteriše visok stepen manevarskih sposobnosti, najnoviji sistem radio-elektronske opreme i slaba uočljivost („stelt“ tehnologija).

Ministar trgovine Rusije Denis Manturov je 30. maja saopštio da ruska Vojno-industrijska komisija i Ministarstvo odbrane rade na projektu modernizacije lovca pete generacije Su-57.

Ministar industrije i tehnologije Turske Mustafa Varanak je 11. marta odobrio kupovinu ruskih aviona Su-35 i Su-57 i naveo da se radi na projektima razvoja turskih lovaca.

List „Nešnal interest“ je krajem prošle godine pisao da Su-57 predstavlja realnu opasnost za NATO. Kao najveću prednost je naveo aerodinamiku aviona i konstrukciju koja omogućava visok nivo manevrisanja i odlične karakteristike za vazdušne sukobe.

Bonus video:

MISLIO JE DA ĆE UMRETI, NISAM SMELA DA MU DOPUSTIM DA ZASPI: Jelena je HEROJSKI spasila život Nenadu

08:40

MISLIO JE DA ĆE UMRETI, NISAM SMELA DA MU DOPUSTIM DA ZASPI: Jelena je HEROJSKI spasila život Nenadu

(Espreso/Sputnjik)