in

Selaković se sastao sa Rohanijem

Selaković je Rohaniju rekao da njemu lično veoma važna poseta Iranu i preneo je predsedniku te zemlje pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Rohani je izrazio žaljenje što ranija planirana poseta Vučića Iranu nije realizovana zbog pandemije.

Šef srpske diplomatije danas će razgovarati i sa predsednikom parlamenta Mohamedom Bagerom Galibafom, a planiran je i sastanak sa ministrom poljoprivrede Kazemom Havazijem.

Selaković je juče, u sklopu dvodnevne posete Iranu, razgovarao sa svojim iranskim kolegom Mohamedom Džavadom Zarifom o daljem razvoju bilateralne saradnje, a naročito potencijalima za razvoj saradnje u ekonomiji.

Potpisan je i Sporazum o saradnji ministarstava spoljnih poslova dve zemlje.

Šef srpske diplomatije juče je razgovarao sa svojim iranskim kolegom Mohamedom Džavadom Zarifom o daljem razvoju bilateralne saradnje, a naročito potencijalima za razvoj saradnje u ekonomiji.

Potpisali su i Sporazum o saradnji ministarstava spoljnih poslova dve zemlje.

“Na sastanku je bilo prilike da razgovaramo o različitim vidovima saradnje koja donosi obostranu korist, kako privredi i narodu Srbije, tako i privredi i narodu Irana”, rekao je Selaković, ističući da je bilo dosta zajedničkih tema.

On je iskoristio ovaj susret i da zahvali Iranu na principijelnoj i kontinuiranoj podršci oko pitanja koje je za Srbiju od državne važnosti, a to je očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji.

Podsetio je da Iran svojom pozicijom u međunarodnim organizacijama podržava Srbiju u naporima da zaustavi Prištinu kada je zainteresovana da postane članica određenih međunarodnih organizacija.

Kazao je da je posebna pažnja na sastanku bila posvećena onome što su potencijali i prilike za razvoj ekonomske saradnje, naročito kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja, prehrambena industrija, ali i mnoge druge oblasti života.