in

“To je samo vrh LEDENOG BREGA”!

Marija Zaharova, Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Špijuniranje evropskih lidera od strane Danske i Sjedinjenih Američkih Država je samo vrh ledenog brega, situacija je strašnija, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Mislim da je to samo vrh ledenog brega i da je situacija za same zemlje-članice NATO-a zapravo mnogo strašnija od toga što su sada svi pročitali, o čemu pokušavaju da ne govore u NATO-u, generalni sekretar Alijanse, rukovodstvo Evropske unije. Čini mi se da je istina mnogo strašnija od toga što se sada pojedinačno pojavljuje u medijima“, izjavila je portparolka za radio „Vesti FM“.

Kako je ranije saopštio nemački list „Zidojče cajtung“ američka Agencija za nacionalnu bezbednost je uz pomoć Danske u periodu 2012. do 2014. godine motrila na brojne evropske političare, a posebno na nemačku kancelarku Angelu Merkel, ministra spoljnih poslova (aktuelnog predsednika Nemačke) Franka-Valtera Štajnmajera i kandidata za kancelara nemačke iz Socijal-demokratke stranke Nemačke Peera Štajnbrjuka.

U svetlu informacija koje su se pojavile u medijima o špijuniranju Merkelove i drugih političara ministarka odbrane Danske Trine Trine Bramsen je izjavila da su postupci protiv saveznika Danske neprihvatljivi.

Bonus video:

Sale Tropiko ispričao za Espreso šta mu je u Zvezdama Granda najstresnije

03:14

Sale Tropiko ispričao za Espreso šta mu je u Zvezdama Granda najstresnije

(Espreso/Sputnjik)