in

Žena zapalila kuću u kojoj je spavala ČETVOROČLANA PORODICA! (FOTO)

Nedaleko od Vukovara, Foto: Printscreen/Facebook

Na porodičnoj kući u Petrovcima, nedaleko od Vukovara, dok je u njoj spavala četvoročlana porodica, u rano jutro izbio je požar koji je, kako je utvrđeno, podmetnula 35-godišnjakinja, a na sreću nitko nije povređen, saoptšila je u utorak vukovarsko-sremska policija.

U saradnji s inspektorom za zaštitu od požara, policijski službenici obavili su uviđaj kojim je utvrđeno kako se požar, koji je u ponedeljak ujutro izbio na drvenom stepeništu pomoćne prostorije upotrenom lako zapaljive tečnosti i otvorenog plamena drvenim gredama proširio po krovu cele kuće i pomoćnih prostorija.

Nastala materijalna šteta procenjena je na iznos od nekoliko desetina hiljada kuna, navode iz policije dodajući kako je istog dana uahpšena 35-godišnjakinja zbog sumnje da je podmetnula požar.

Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 35-godišnjakinja 31. maja u vremenu od 4 do 5 sati upotrebom lako zapaljive tečnosti i otvorenog plamena zapalila drveno stepenište pomoćne prostorije, i tako uzrokovanim požarom, dovela u opasnost živote i tela osoba u porodičnoj kući.

Policija će protiv 35-godišnjakinje podneti kaznenu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu, a tokom današnjeg dana biće predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske.

Bonus video:

ESPRESO ANKETA: Da li često posećujete muzeje?

00:55

ESPRESO ANKETA: Da li često posećujete muzeje?

(Espreso/24sata.hr)