in

Tokom vikenda zaplenjeno više od 170 kilograma narkotika

“U ovim akcijama uhapšeno je više osoba koje su se bavile narko-trafikingom i želim zaista da istaknem dobar rad policijskih službenika, jer sam od prvog dana insistirao na borbi protiv narko-dilera. Pripadnici policije na ovaj način pokazuju da su neumorni u radu, da za njih nema vikenda, da za njih nema subote i nedelje, nema dana ili noći, za njih postoji samo borba za sigurnost Srbije”, rekao je Stefanović.

On je istakao da to potvrđuju i rezultati njihovog rada od početka godine s obzirom da je u policijskim akcijama zaplenjeno više od 5,8 tona narkotika, dok je u saradnji sa nadležnim tužilaštvima uhapšeno više od 1.200 dilera.

“I to ne sme da bude rezultat kojim će biti u potpunosti zadovoljni, zato želim da im dam ohrabrenje da nastave još odlučnije u bespoštednoj borbi za sigurnu i bezbednu Srbiju”, poručio je Stefanović.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su P. M. (1978) iz Jagodine i P. R. (1978) iz Ćuprije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u okolini Ćuprije zaustavila vozilo “reno senik”, beogradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao P. M. i pretresom automobila pronađeno je pet džakova marihuane ukupne težine 29 kilograma.

Nakon toga, pretresom kuće osumnjičenog P. M. pronađeni su veća količina marihuane, kao i oprema za uzgajanje u veštačkim uslovima. Takođe, na teritoriji Jagodine i Paraćina pronađena su četiri zasada marihuane koje je, kako se sumnja, uzgajao P. M., dok se P. R. tereti da je pomagao osumnjičenom P. M. u izvršenju krivičnog dela.

U ovoj akciji policija je zaplenila ukupno 166,6 kilograma ove droge. Osumnjičenima je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.

Podsećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu juče su zaplenili i više od četiri kilograma narkotika i uhapsili D. J. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je pretresom stana osumnjičenog zaplenila oko 3,8 kilograma amfetamina i manju količinu kokaina, a pregledom vozila ”alfa romeo” kojim je upravljao, u kaseti pored menjača, pronađeno je i oko 200 grama heroina.