in

U Kliničkom centru Niš 30 kovid pacijenata

“Situacija je stabilna ukoliko bismo je uporedili sa nekim trenucima koje smo imali ranijih meseci. Međutim, očigledno je da situacija počinje da se komplikuje. Juče smo imali dvocifren broj pregleda. Povećava nam se i prijem pacijenata iz Niša”, rekao je Janković za RTS.

Dodaje da od utorka u punom kapacitetu radi Infektivna klinika i stacionar intezivne nege.

“Dva pacijenta smo već primili u stacionar na Infektivnoj klinici koja je sada potpuno spremna”, naveo je Janković i dodao da treći talas očekuju potpuno spremni.

“Imamo 160 odvojenih kiseoničnih mesta koja su potpuno spremna za prijem kovid pacijenata bez ikakvog remećenja rada Kliničkog centra. Ti kapaciteti će prvenstveno biti na Infektivnoj klinici koja sada ima kapacitet od 52 mesta u stacionaru i intezivnoj nezi i još otprilike 120 mesta u novoj zgradi Kliničkog centra”, objasnio je Janković.

Dodaje da će se čuti sa direktorima bolnica u Vranju, Leskovcu, Pirot, Zaječaru koje su bile kovid bolnice, da vidi kakva je situacija tamo.

“Bilo bi dobro da se sistem koji je dobro funkcionisao u julu i avgustu nastavi, da oni primaju lakše pacijente kako bi Kliničkom centru “Niš” dali mogućnost da se usredsredi na lečenje najtežih pacijenata”, rekao je Janković.