in

KO ŽELI NA ODMOR OD DANAS MOŽE DA TRAŽI VAUČER Vlada Srpske časti građane sa po 50 evra, ali OVO SU USLOVI

Od danas do 10. novembra punoletni građani Republike Srpske mogu Ministarstvu trgovine i turizma RS podneti zahtev za turistički vaučer u vrednosti od 50 evra, kojim se može platiti smeštaj u ugostiteljskim objektima ili preko agencija iz RS, koji imaju pravo da primaju vaučere.

Kako je saopšteno iz ovog Ministarstva trgovine i turizma RS, pravo prijave za turistički vaučer ima svaki građanin Republike Srpske koji je punoletan, ima prijavljeno mesto prebivališta u Republici Srpskoj i rezervisan smeštaj kod ugostitelja direktno ili posredstvom turističke agencije koji su upisani u Evidenciju ugostitelja i turističkih agencija koji ispunjavaju uslove za realizaciju šeme dodjele vaučera, kao i da koristi uslugu smeštaja u ugostiteljskom objektu van mesta prebivališta, piše Srpskainfo.

-Turistički vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi. Korisnik vaučera ostvaruje pravo na subvenciju troškova usluge smeštaja koja uključuje noćenje sa doručkom u jednoj smeštajnoj jedinici ugostiteljskog objekta za smeštaj, bez subvencije ostalih troškova ishrane i pića ili drugih fakultativnih usluga. Ugostitelj, odnosno turistička agencija naplaćuje korisniku vaučera uslugu umanjenu za vrednost turističkog vaučera – navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smeštaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smeštaja u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom.

-Ukoliko se turistički aranžman realizuje posredstvom turističke agencije, dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smeštaja u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u više ugostiteljskih objekata za smeštaj – navode iz Ministarstva trgovine i turizma.

Turistički vaučer u iznosu od 100 KM može se iskoristiti u periodu od 15. juna do 15. novembra 2020. godine samo kod ugostitelja ili turističke agencije koji su upisani u Evidenciju, a koja je dostupna na internet stranici Ministarstva.

Prijava za vaučer dostavlja se Ministarstvu trgovine i turizma na propisanom obrascu u štampanom obliku koji se može preuzeti na internet stranici Ministarstva i koji se može dostaviti poštanskim putem na adresu Ministarstva ili popunjavanjem obrasca prijave putem elektronske aplikacije “eVaucer” koja će biti dostupna na internet stranici Ministarstva.

Uz Prijavu za vaučer potrebno je dostaviti potvrdu o rezervaciji smeštaja i kopiju lične karte ili pasoša korisnika vaučera.

-Ukoliko najmanje dva lica nameravaju koristiti turistički vaučer radi plaćanja troškova smeštaja u jednoj smeštajnoj jedinici u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u jednom ili više ugostiteljskih objekata za smeštaj, dužni su Ministarstvu podneti pojedinačnu prijavu za vaučer – navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0