in

OVO NISU ČISTA POSLA?! NATO BRANI SRBIJU OD AMERIKANACA! Alijansa poručila Beogradu da ima pravo na sopstveni izbor, uprkos pretnjama VAŠINGTONA I KONGRESMENA ENGELA!

Srbija ima pravo na sopstveni izbor i ne postoji nikakva kontradikcija u tome što želi da ima dobre odnose i sa NATO i sa Rusijom, poručuje direktor za bezbednosnu politiku Alijanse Džejms Meki, odgovarajući na kritike američkog kongresmena Eliota Engela na račun NATO zbog navodno blagog i popustljivog odnosa prema Srbiji

– Ne mogu da pričam u ime kongresmena Engela, ali mogu da pričam u ime NATO. Sa tačke gledišta NATO, ne postoji nikakva kontradikcija u tome što Srbija želi da ima dobre odnose sa Alijansom i dobre odnose sa Rusijom. To je izbor Srbije kao nezavisne zemlje – rekao je Meki za N1.

On je dodao da NATO veruje da svaka zemlja treba da ima pravo da donese takav izbor.

– Srbija mora da razmotri troškove i koristi svake saradnje i svakog odnosa koji ima, ali ona je nezavisna zemlja, i NATO ne može da joj kaže s kim treba ili ne treba da ima odnose – naveo je Meki.

Predsedavajući Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma američkog Kongresa Eliot Engel je insistirao je na oštrom stavu prema Beogradu zbog kupovine ruskog oružja, vojne saradnje i bliskosti sa Moskvom.

Engel je takode poručio jednom od komandanata NATO admiralu Džejmsu Fogou da kada iznosi podatke o uspešnoj saradnji sa Srbijom, to ne odražava stavove Sjedinjenih Američkih Država.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0