in

Sve turiste koji dolaze avionom GRCI SU PODELILI U DVE GRUPE, evo u kojoj se mi nalazimo i šta to tačno ZNAČI

Posle šokantne informacije da će, možda, granica između Severne Makedonije i Grčke ostati zatvorena sve do 1. jula, zbog čega bi svi srpski turisti morali da putuju kolima i autobusima preko Bugarske, stigli su novi problemi za sve koji nameravaju put grčkih letovališta, ali avionom.

Kako su preneli danas grčki mediji, svi putnici koji u ovu zemlju budu stizali avionskim prevozom biće podeljeni u dve “bezbednosne grupe”:

U A grupi će biti državljani Austrije, Bugarske, Nemačke, Danske, Švajcarske, Estonije, Irske, Islanda, Hrvatske, Kipra, Letonije, Lihtenštajna, Luksemburga, Malte, Norveške, Tajlanda, Mađarske i Poljske.

pročitajte i…

U grupi B su građani Albanije, Belgije, Francuske, Italije, Severne Makedonije, Holandije, Portugala, Španije, Švedske, kao i drugih zemalja van EU. Dakle i Srbije.

Šta to konkretno znači za same putnike:

a) putnici iz zemalja A grupe koji budu doputovali na aerodrom u Atini biće “posmatrani”, odnosno proći će kroz zonu kamera koje će im meriti temperaturu.

b) putnici iz zemalja B grupe koji budu doputovali na atinski aerodrom, bez obzira da li iz sopstvenih zemalja ili iz zemalja A grupe, biće testirani na Kovid 19.

c) putnici koji budu stizali na aerodrom u Solunu proći će dijagnostičke testove na korona virus.

pročitajte i…

20200422 epa tomasz gzell warsaw Di018641473 preview

d) svi putnici će dobiti za vreme čekiranja ili tokom leta formular koji će morati da popune i dostave grčkim vlastima.

e) putnici koji budu testirani na Kovid 19 moraće da ostanu u samoizolaciji 24 sata na prijavljenoj adresi, sve dok ne stignu rezultati testiranja.

Dakle, ako nameravate avionom da krenete put Grčke dodatno se informišite i preko vaših turističkih agencija, ali i avio kompanija čije usluge nameravate da koristite.

BONUS VIDEO: Da li ste videli kako izgleda najveći aerodrom na svetu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0