in

ZA BOLJI DAN Znate li koja doza magnezijuma je taman za svakog od nas?

Magnezijum je makroelement, esencijalni mineral neophodan za funkcionisanje preko 300 enzimskih reakcija u organizmu. U organizmu zdrave odrasle osobe, nalazi se oko 24 grama magnezijuma. Najviše ga ima u kostima, a ostatak se nalazi u mišićima, bubrezima, jetri i eritrocitima.

Neophodan nam je za život i normalno funkcionisanje organizma, ali ga organizam ne može sintetisati i stoga je neophodan unos putem hrane ili dodataka ishrani. Odraslom, zdravom muškarcu, potrebno je 420 mg magnezijuma na dan, a odrasloj zdravoj ženi 320 mg.

Globalno, oko 60% odraslih osoba ne unosi dovoljne količine magnezijuma i zato im se preporučuje Magnetrans®.

Magnetrans® je dodatak ishrani, koji omogućava dostizanje preporučenog dnevnog unosa magnezijuma i održavanje fizioloških funkcija organizma. Svaka kesica sadrži optimalnu dnevnu dozu od 375mg magnezijuma.

Taman za sportski dan

Magnetrans® doprinosi boljem i efikasnijem stvaranju energije i kao takav se preporučuje nakon fizičkih aktivnosti. On omogućava brži oporavak organizma i smanjenje umora i iscrpljenosti. Sa druge strane, sprečava pojavu grčeva u mišićima.

Taman bez šećera

Magnetrans® normalizuje srčani ritam, snižava krvni pritisak i održava tonus krvnih sudova. Takođe doprinosi i regulaciji povišenog šećera, pa je pogodan za osobe sa oboljenjima srca i krvnih sudova, starije i dijabetičare.

Taman za mamin dan

Magnetrans® se uz kalcijum i vitamin D koristi u prevenciji osteoporoze, ublažava tegobe vezane za PMS i posebno se savetuje u trudnoći, jer sprečava kontrakcije, snižava povišeni krvni pritisak i sprečava pojavu grčeva u nogama koji su izraženi kod trudnica. Ne treba zaboraviti još jedan blagotvorni efekat, a to je normalizacija probave, naročito u poslednjem trimestru trudnoće.

Taman za stresan dan

Magnetrans® doprinosi smanjenju osetljivosti na svakodnevni stres i smanjuje učestalost glavobolja kod osoba sa migrenom. Dakle, za osobe sa povećanim psihičkim naporima, zaposlene, studente i one koji imaju poremećaj sna.

Kako se upotrebljava Magnetrans®?

Magnetrans® je farmaceutski dizajn prilagođen načinu života savremenog čoveka. Pakovan je u pojedinačnu kesicu, kako bi se mogao poneti sa sobom i uvek bio uz osobu kojoj je potreban. Upotreba je jednostavna – granule se uzimaju direktno, bez vode i bez dodira rukom.

Ovim načinom unosa postiže se bolja iskoristljivost magnezijuma, brže dejstvo i povećana efikasnost. Magnetrans® ima prijatan ukus grejpfruta i limuna i jedna kesica osigurava dnevne potrebe unosa magnezijuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0