in

Za tri dana troje pozitivno na korona virus, među njima i student

U poslednja tri dana u Prijedoru je korona virus utvrđen kod tri mlađe osobe od kojih su dva muškaraca i jedna žena. Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da su dve osobe kontakti prethodno zaraženih osoba korona virusom, dok je treća osoba student.

-On se testirao pre povratka na fakultet. Osoba je mlađe životne dobi. Trenutno je 13 pozitivnih, 44 je oporavljenih i 12 preminulih. Virus ne posustaje, u okruženju je povećan broj obolelih, kod nas su uglavnom oboleli koji nisu u vezi sa ustanovama i događajima, mnogi ne mogu pretpostaviti od koga su dobili virus – izjavio je Đaković, piše Srpskainfo.

On je naveo da su pod zdravstvenim nadzorom 44 osobe i da ih je 1.926 izašlo iz zdravstvenog nadzora.

-Imamo veći broj zaraženih u Kostajnici i na kovid odeljenju bolnice “Doktor Mladen Stojanović” je smešteno 25 pacijenata i to 19 iz Kostajnice, četiri iz Prijedora i po jedno iz Novog Grada i Kozarske Dubice. Svi su stabilnog zdravstvenog stanja. U poslednje vreme zaraženi su asimptomatični, ne pokazuju simptome, čak ni temperaturu, ali se utvrđuje virus. Doktori kažu da virus slabi, ali se otvaranjem svih društvenih događaja virus i dalje širi – kaže Đaković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0