in

65 miliona evra za akva park i veliki hotel u Bečeju

Na površini od 10 hektara nadomak obale Tise u Bečeju, preduzeće „Artur Bergman“ planira izgradnju akva park i velikog hotela sa četiri zvezdice.

Radovi na izgradnji velikog kompleksa trebalo bi da počnu za dve godine, kazao je Mikloš Gal, generalni direktor „Artur Bergmana“ u Srbiji.

“Postoji još jedna, poslednja faza: kupovina još nekih objekata, čiju realizaciju očekujemo u drugoj polovini ove godine. Kada budemo otkupili i poslednji deo, onda ćemo imati celokupnu teritoriju investicije. Mislim da će biti potrebno dve godine za izradu projektne dokumentacije i za pripremne radove. Ovaj kompleks neće imati samo akva park, tu se planira i izgradnja hotela sa 4 zvezdice, sa više od 300 soba za prenoćište, sa velikom salom za konferencije. A pored svega ovoga razmišljamo i o drugim mogućnostima, koja mogu da budu profitabilna”, saopštio je Mikloš Gal, generalni direktor „Artur Bergman“ AD.

Vrednost zemljišta koje je Opština Bečej nedavno prodala iznosi 98,1 milion dinara. Taj novac biće investiran u izgradnju sportskog kompleksa kraj Gradskog stadiona na Tisi, kazao je predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić.

“Želimo da izgradimo još jedan teren i balon salu. Cilj nam je da zaživi taj deo Tise. Posle toga Bečej neće više biti ono što je bio, nego će biti zanimljiv svim ostalim stanovnicima Srbije i regiona, kada bude bio taj najveći akva park i hotel”, rekao je Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej.

Inače, „Artur Bergman“ u Zmaj Jovinoj ulici u Bečeju trenutno gradi hotel sa četiri zvezdice, koji bi, kako je najavljeno, trebalo da bude završen dogodine. Vrednost te investicije procenjena je na 2,5 miliona evra.