in

Besplatan ulaz na Štrand do 11. maja

Udobna ležaljka ispod mosta Slobode, hladna limunada, kuvani kukuruz i sladoled samo su neke stvari na koje asocira početak kupališne sezone na Štrandu. Iako od jutros zbog vetra nije bilo kupača, prethodnih dana mnogi građani kojima ne smeta malo hladnija voda bućnuli su se u novosadsko more.

“Prodaja ulaznica kreće 11. maja, a prvi humanitarni ponedeljak će biti 10. maja, znači tradicionalno nastavljamo sa ovom humanitarnom akcijom, tako da je tada slobodan ulaz. Od 5. maja smo počeli prodaju sezonskih karata. Cene ulaznica se nisu menjale u odnosu na prethodne godine. Dnevna ulaznica je 50 dinara, a sezonske ulaznice mogu da se kupe na blagajni, ima i onih standardnih i onih sa popustom, a to podrazumeva đake, penzionere i studente”, kaže Jelena Prica iz JKP “Gradsko zelenilo”.

Ekipe “Gradskog zelenila” podsećaju na to da svakodnevno dezinfikuju ležaljke i toalete, kao i da na svakom koraku postoje dezinfekciona sredstva. Apeluju na građane da i u aktuelnoj kupališnoj sezoni poštuju fizičku distancu i pridržavaju se svih propisanih epidemijskih mera.

“Svi poslovi koji su bili neophodni kako bi počela kupališna sezona bezbedno su urađeni, to podrazumeva uređenje zelenila na prvom mestu”, dodaje Prica.

U “Gradskom zelenilu” naglašavaju da su izvršili kompletnu dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju kabina na Štrandu, kao i da su spasilačke i lekarske ekipe tokom kupališne sezone svakodnevno na terenu i usluzi građanima.