in

Branislav Bandić v.d. direktor kompanije “Toza Marković”

KIKINDA –

Branislav Bandić, mašinski inženjer zaposlen u ‘’Srbijagasu’’, imenovan je za v.d. direktora kompanije ‘’Toza Marković’’ u Kikindi. Bandić je na to mesto postavljen na predlog nadležnih u ‘’Srbijagasu’’, inače većinskom vlasniku kikindske kompanije.

Novi direktor trebalo bi da ponovo pokrene proizvodnju u kikindskoj kompaniji građevinskog materijala, koja je prestala da funkcioniše 17. maja, kada je upravo ‘’Srbijagas’’ obustavio isporuku gasa, usled duga od 8,5 miliona evra koliko je ‘’Toza’’ dugovala za taj energent.

Novo rukovodstvo i oko 500 zaposlenih nadaju se da bi pogoni ponovo počeli da rade sredinom juna, s obzirom na to da su sindikalni predstavnici dobili čvrsta uverenje od ‘’Srbijagasa“ , ali i Ministarstva rudarstva i energetike da nekadašnji gigant u proizvodnji crepa i keramičkih pločica treba da nastavi proizvodnju.

U prethodnom sazivu Pokrajinske vlade, Bandić je bio pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu, a pre toga direktor Agencije za energetiku Grada Novog Sada.