in

Nema zastoja u saobraćaju, radovi na više deonica

Na naplatnim stanicama na autoputevima u zemlji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta, kao i na Horgošu, dok su na ulazu zadržavanja za putnička motorna vozila 30 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Na auto-put E-75, petlja Aleksinac – petlja Trupale, do 26. aprila odvijaju se radovi na rekonstrukciji kolovoza, pa je za saobraćaj zatvorena desna kolovozna traka Beograd – Niš, a saobraćaj se odvija dvosmerno u levoj kolovoznoj traci Niš – Beograd.

Na Obilaznici oko Beograda, od 29. marta do 2. aprila od 10 do 16 časova izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na više lokalnih mesta na kružnom toku Resnik, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na auto-putu E-75, u zoni petlje Lapovo, do 31. marta odvijaće se radovi na podbušivanju puta za potrebe priključivanja distributivnog centra Lidl Srbija.

Na auto-putu E-75, petlja Požarevac – petlja Velika Plana, od 29. marta do 3, aprila od 8.00 do 17 časova izvodiće se istražni radovi za potrebe rehabilitacije puta. U zoni radova, za saobraćaj će biti otvorena preticajna odnosno vozna i zaustavna saobraćajna traka, u zavisnosti od trake u kojoj se radovi budu odvijali.

AMSS: Dobri uslovi za vožnju

Ovog, poslednjeg vikenda u martu vozače očekuju dobri vremenski uslovi za putovanje, s dnevnim temperaturama koje odgovaraju godišnjem dobu, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMS S).

AMS S, međutim, upozorava da su noći i jutra hladna i mestimično maglovita zbog čega u tim delovima dana treba vozite opreznije pored reka, preko prevoja i u kotlinama jer su kolovozi vlažni.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Kako je saopštila Uprava granične policije, na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji nema, osim na Horgošu, gde vozila na ulaz u zemlji čekaju 30 minuta.

Zadržavanja nema ni na teretnim terminalima, osim na Batrovcima i Horgošu, gde vozila na izlazu iz zemlje čekaju dva sata.