in

Oprez – kolovozi vlažni, moguća poledica

Snega ima na putu Vladičin Han – Surdulica, kod petlje Bujanovac jug – administrativna linija AP KiM, na Vlasinskom Jezeru ka granici sa Bugarskom, kao i na deonicima Davidovac – Sveta Petka, Sveta Petka – Trgovište i Predejane – Čukarka.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni i snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Kruševca, Novog Pazara, Vranja.

Ista je situacija i na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara, Užica i Vranja.

“Putevi Srbije” su upozorili da se kod Zaječara, na Đerdapskoj magistrali u tunelima stvaraju ledenice i pored stalnih intervencija, savetuje se oprezna vožnja.

Učestali su odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih je na Đerdapskoj magistrali.

Oprez u vožnji se savetuje na putu kod Požege, zbog mogućih osulina, odnosno kamenja na kolovozu.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Saobraćaj je zabranjen za šlepere i kamione sa prikolicom na putnim pravcima Jošanička Banja – Kopaonik, Kraljevo (Kovanluk) – Brezna – Goč i Kopaonik – Rudnica

Odrona ima na putnim pravcima Javor – Sjenica, Adrani – Kraljevo – Raška – Novi Pazar – Ribariće – državna granica sa Crnom Gorom (granični prelaz Mehov Krš), Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, Raška – administrativna linija AP Kosovo i Metohija (Jarinje), Ribariće – administrativna linija AP Kosovo i Metohija (Brnjak), Dojeviće – Pazarište – Tutin – Mehov krš i Biljanovac – Jošanička Banja.

Takođe, odrona ima i na putnim pravcima Kraljevo (Ratina) – Kraljevo (Kovanluk), Divljaka – Ivanjica – Javor, Ivanjica – Buk i Buk – Radočelo, Vučkovica – Ivanjica, Prilike – Katići – Jasenovo, Buk – Međurečje – Kumanica, Gornji Dubac – Luke – Ivanjica, Kumanica – Preko Brdo, Odvraćenica – Preko Brdo i Kumanica – Gleđica.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Kolovoz je vlažan i snega ima do pet centimetara na prilazu graničnim prelazima ka Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.