in

Pritvor osumnjičenom za eksploataciju žena, oštećenima status posebno osetljivih svedoka

U cilju zaštite žrtava seksualne eksploatacije, javni tužilac u Novom Sadu je oštećenim ženama odredio status posebno osetljivog svedoka, navodi se u informaciji tužilaštva.

D.P. je određen pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, odnosno oštećene, kao i zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih dela.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima za koje je zaprećena kazna od najmanje pet godina zatvora.

Naredbom o sprovodenju istrage D.P. se stavlja na teret da je zloupotrebom teških prilika vrbovao i eksploatisao radi prostitucije 14 ženskih osoba, u cilju pružanja seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima na četiri lokacije u Novom Sadu.

“Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u daljem toku sprovođenja istrage, u skladu sa zakonom, prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena”, saopšteno je iz tužilaštva.