in

Saobraćaj umeren, nema zastoja; Radovi na više deonica

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a veći broj vozila može se očekivati u popodnevnim časovima.

Jutra i večeri su u ovom periodu uglavnom magloviti, zbog toga vozači za vreme vožnje u ovim delovima dana moraju biti oprezniji, a posebno na deonicama pored reka i u kotlinama gde je vidljivost najčešće slabija.

Snega u mestimično raskvašenom stanju ima na putevima II i III prioriteta na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Novog Pazara, Vranja.

Putevi Srbije: Izmene zbog radova na više deonica

JK “Putevi Srbije” saopštili su jutros da na naplatnim stanicama na autoputevima u zemlji nema zadržavanja vozila.

Kako je saopštila Uprava granične policije, na graničnim prelazima teretna vozila na izlazu iz zemlje čekaju na Horgošu i Batrovcima dva sata, a kod Šida 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

“Putevi” navode da na deonici Smederevo (Radinac) – Ralja, od 25. marta izmena režima saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji kolovozne ploče mosta preko reke Ralje. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Auto-put E-75, petlja Novi Sad Centar – petlja Novi Sad Sever, na levoj servisnoj saobraćajnici paralelnoj sa auto-putem u smeru ka Subotici, od 7.00 do 17 časova, radovi na mašinskom krpljenju kolovoza.

Auto-put E-80, obilaznica oko Dimitrovgrada, u zoni tunela Pržojna padina i tunela Progon, radovi na održavanju putne ITS opreme, od 12 do 15 časova. U zoni radova biće zauzeta vozna saobraćajna traka u desnoj tunelskoj cevi oba tunela, smer ka graničnom prelazu Gradina, a saobraćaj će biti preusmeren na preticajnu saobraćajnu traku. Tokom izvođenja radova planirane su četiri kratkotrajne potpune obustave saobraćaja u trajanju od po 15 minuta.

Auto-put E-75, petlja Vrčin – petlja Umčari, do 28. marta od 8.00 do 16 časova izvode se radovi na obeležavanju oznaka – desna ivična linija, iz smera Niš-Beograd, za saobraćaj će biti zatvorena vozna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.