in

Specijaliteti meksičke kuhinje i viteški turniri na Danima Bača

BAČ –

U toku je manifestacija “Dani evropske baštine – Dani Bača”, festival koji za svakog nudi po nešto, od viteških turnira, tradicionalnih jela, sportskih nadmetanja i koncerata. Održava se po 18. put, a program traje do 24. septembra.

bac

Zbog interesantnog programa svake godine ovu manifestaciju poseti nekoliko hiljada posetilaca iz zemlje i okruženja, a ovog puta između ostalog, glavna atrakcija biće specijaliteti meksičke kuhinje i viteški turniri.

“U viteške radionice koje spadaju u prateći program imaćemo više vrsta i to su streličarstvo, kaligrafiju, izradu starih muzičkih instrumenata, rezbarenje minijatura, vajarstvo, oslikavanje štitova, okloparstvo i izrada oklopa od žice”, kaže Zorana Ilić, saradnica Turističke organizacije opštine Bač.

Sledeći tradiciju dugu skoro dvadeset godina, opština Bač spada u jednu od tri opštine koja je bez prekida održavala ovakve manifestacije. Ovogodišnji moto festivala je “Kulturno nasleđe za sve”.

“Bač je između ostalog i multikulturalna opština gde preko 12 nacija živi srećno i zadovoljno u opštini Bač, i sa tim se takođe ponosimo. Baš mislim da ćemo na krilima tog bogatstva različitosti i samog održavanja odnosno negovanjem kulturnog nasleđa, da ćemo da iznesemo ovu našu najveću i ključnu manifestaciju Turističke organizacije opštine Bač”, kaže Darko Vojnović, direktor Turističke organizacije opštine Bač.

Manifestacija se zvanično završava 24. septembra, izvođenjem pozorišne predstave “Čorba od kanarinca”, u Velikoj Sali narodne biblioteke “Vuk Karadžić” u Baču.