in

Sremska Mitrovica novčano pomaže ugostitelje, igraonice i svečane sale

SREMSKA MITROVICA –

U cilju ublažavanja ekonomskih gubitaka prozrokovanih epidemijom koronavirusa vlasnici kafića, barova, restorana, dečjih igraonica, objekata brze hrane, u zavisnosti od lokacije od grada Sremska Mitrovica dobili su pomoć u visini od 30.000, odnosno 50.000 dinara, dok su vlasnici sala za izdavanje dobili novčanu pomoć u iznosu od 500.000 dinara do 3 miliona.

Pre nekoliko dana završena je isplata jednokratne finansijske pomoći kafićima, restoranima, barovima, objektima brze hrane i dečijim igraonicama, dok je isplata sredstava vlasnicima sala za izdavanje u toku.

Ova pomoć koja je ugostiteljima sa teritorije grada Sremska Mitrovica obezbeđena od strane lokalne samouprave je, kako sami oni kažu, više nego dobrodošla, jer su im primanja znatno smanjena ili nikakva.

Uzimajući u obzir činjenicu da je ugostiteljstvo jedna od najpogođenijh grana privrede usled zatvaranja objekata odlukom kriznog štaba grad Sremska Mitrovica je raspisao dva javna poziva u cilju ublažavanja ekonomskih gubitaka lokalnih ugostitelja.

Za pomoć se prijavilo nešto više od stotinu subjekata, od kojih je sedam vlasnika svečanih sala.

Za jednokratnu pomoć ugostiteljima grad Sremska Mitrovica je iz budžeta izdvojila sredstva u visini od 20 miliona dinara.