in

Subotica: Pomoć Ministarstva privrede za razvoj preduzeća

Subotička privreda uspešno se suočila sa teškoćama koje je izazvala pandemija. Grad, Privredna komora i resorno ministarstvo nastaviće zajedničkim snagama da stvaraju dobar privredni ambijent koji će omogućiti još uspešnije poslovanje preduzeća, a time i otvaranje novih radnih mesta. To je, nakon sastanka koji je održan u Gradskoj kući, zajednička ocena ministarke privrede Anđelke Atanasković i gradonačelnika Subotice Stevana Bakića.

“Grad se trudi da ima najbolju moguću komunikaciju sa preduzetnicima, privrednicima i investitorima koji posluju na teritoriji Subotice, od najmanje porodične firme pa do velikih međunarodnih kompanija. Oni daju veliki doprinos privrednom spektru, a tako doprinose i razvoju celog grada”, izjavio je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Ministarka Anđelka Atanasković obećala je podršku privrednicima.

“Moram da istaknem da uglavnom obilazim domaće firme. Razlog za to su i primedbe naših privrednika u kojima tvrde da strani i domaći privrednici nisu u istoj poziciji. To nije tačno. Odgovorno tvrdim da domaći i strani investitori imaju potpuno ista prava. Razliku među njima je samo u tome koliko ko može da investira”, rekla je Anđelka Atanasković, ministarka privrede Srbije.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković je tokom posete Subotici obišla nekoliko preduzeća na severu Bačke. Ona je pozvala privrednike i domaće investitore da ulažu sredstva u razvoj preduzeća i upošljavaju nove radnike, a kako bi bili što uspešniji u tome obećala je da će im Ministarstvo privrede pomoći tako što će obezbediti podsticaje i subvencije koje će im omogućiti da unaprede poslovanje preduzeća.

Pomoć za oporavak industrije mesa “Topola” u Bačkoj Topoli

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas industriju mesa “Topola“ u Bačkoj Topoli, gde je poručila da će resor kojim rukovodi uložiti maksimalne kapacitete u okviru svojih mogućnosti, kako bi pomogao da se oporave od krize nastale zbog epidemije virusa kovid-19.

“Razgovarala sam sa predsednikom opštine i direktorom industrije mesa i dogovoreno je da zajednički utičemo na povećanje izvoza proizvoda, što je najvažnije posle zastoja koji je nastao zbog epidemije korona virusa”, rekla je Atanasković.

Ona je pohvalila rad rukovodstva Opštine Bačka Topola i istakla da je tokom sastanka bilo reči o infrastrukturnim projektima, saopštilo je Ministarstvo privrede.