in

Susret u “Tački susretanja” sa Aleksandrom Bengin

Aleksandra Bengin bivša učenica muzičke škole „Josif Marinković“, sinoć je u Salonu kod Porte odsvirala Bahovu Drugu svitu, solo. Na programu je bila i Šostakovičeva Sonata za violončel i klavir op. 40 i Bis – Masne: Meditacija, ove kompozicije Aleksandra je izvela sa Milicom Predolac (klavir).

Aleksandra Bengin je muzičko obrazovanje započela u muzičkoj školi “Josif Marinković” u Vršcu, a kasnije je nastavila da se školuje u Beogradu, gde je na Fakultetu muzičke umetnosti završila osnovne studije klavira i osnovne i master studije violončela u klasi prof. Sandre Belić. Radi kao profesor u muzičkoj školi “Petar Stojanović” u Ubu i nastupa kao kamerni muzičar u ansamblima “Bliss”, “Liberta” i BONO-Beogradski omladinski narodni orkestar.

Milica Predolac je srednjoškolsko obrazovanje stekla u MŠ Stevan Mokranjac u Kraljevu, i u istoimenoj školi Beogradu. Završila je master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nenada Radića. Kao solista i član kamernih sastava nastupala je širom Srbije i jedan je od osnivača ansambla Bliss. Snimila je svoje kompozicije za klavir u za izdavačku kuću Klavirsko Nebo. 2019. godine započela je specijalističke studije kamerne muzike u klasi prof. Bruna Kanina na Akademiji „Scuola di Musica di Fiesole Firenca“.

img, 20210602, 201143

Pored ovog koncerta na 64. Festivalu u okviru Pratećeg koncertnog programa nastupiće: Vanja Trifunov, violina, student 4. godine AU Novi Sad, kl. Nenad Vrbaški Aleksa Popović, saksofon, student 4. godine AU Novi Sad, kl. Nikola Fabijanić Marka Daničića, klarinet, kl. Adam Bou, MŠ „Josif Marinković“- diplomski koncert. Filip Dokljanov, kontrabas, student 4. godine FMU, kl. Aleksandar Gerić, Koncert solo-pevača i Koncert džez muzike – omaž kolegi Borisu Lemajiću. Zbog specifične epidemiološke situacije, vreme, mesto i datum svakog koncerta biće blagovremeno objavljen na svim društvenim mrežama i elektronskim portalima.