in

U Sremu broj novoobolelih u padu

SREMSKA MITROVICA –

U Sremskom okrugu epidemiološka situacija je uvek vanredna, mada je primećen pad broja novoobolelih od korona virusa. Aktivnih slučajeva je 524, rečeno je na današnjem Štabu za vanredne situacije. Vakcinisano je oko 9.500 Mitrovčana, a grad je obezbedio i vakcinaciju medicinskih radnika iz Republike Srpske koja će početi sutra. Kako je istaknuto Sremski okrug procentualno ima najviše vakcinisanog stanovništa u Srbiji.

Ukupno 9.500 Mitrovčana vakcinisano je do sada, dok je revakcin isano oko 4.500. Iz mitrovačkog Doma zdravlja kažu da se sutra planira nastavak vakcinacije u 6. zdravstvenoj ambulanti, dok će biti organizovana i vakcinacija medicinskih radnika iz Republike Srpske na punktu u hali “Pinki”.

Iz regionalnog Zavoda za javno zdravlje kažu da je epidemiološka situacija u Sremskom okrugu i dalje vanredna, mada  je broj novoobolelih na korona virusa u padu.

Najviše obolelih je u Sremskoj Mitrovici – 161, slede Stara Pazova – 137, Ruma – 74, Inđija – 67, Irig – 9,Šid – 41 i Pećinci – 35 ljudi.

U Kovid centru Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici leže ukupno 66 pacijenata od kojih je 11- oro na respiratoru.

Dr Dragan Malobabić je istakao da je situacija povoljnija i da se nada da će taj broj biti još manji.

Regionalni Zavod za javno zdravlje predložio sanitarnoj inspekciji ukupno 568 lica za izolaciju u Sremu.