in

Urošu Đuriću uručena nagrada “Sava Šumanović”

U obrazloženju žirija koji je radio u sastavu: Slavica Popov, istoričarka umetnosti, kustoskinja Savremene galerije Zrenjanin, Vesna Latinović, galeristkinja i direktorka Galerije Bel Art u Novom Sadu, te Sava Stepanov, likovni kritičar iz Novog Sada, između ostalog piše:

“Članovi Žirija za dodelu Nagrade “Sava Šumanović” mišljenja su da je zbog svog tridesetogodišnjeg delovanja, zbog ostvarenih visokih dometa, zbog svojih izuzetnih i specifičnih umetničkih ostvarenja kojima je posvećen u aktuelnom trenutku, te zbog ukupnog doprinosa našoj umetnosti – Uroš Đurić dostojan nagrade koja nosi ime Save Šumanovića jednog od najznačajnijih slikara u celokupnoj istoriji srpske umetnosti.”

uro, uri, nagrada, sava, umanovi,

Ceremonija može da se pogleda i odloženo na platformi ExpoOnline.rs na linku Uručenje Nagrade “Sava Šumanović”.

Do sutra, petka, 26. marta, na platformi može da se pogleda i Virtuelna izložba “Šidski pejzaži Save Šumanovića”, posete izlagači na Sajmu obrazovanja PUTOKAZI i isprate programi na “Danima Laze Kostića”.

Poseta se ne naplaćuje, a registracija nije neophodna. Obavezna je samo za one koji žele da učestvuju u Poklon igri na Sajmu obrazovanja.