in

Zrenjanin: Predstave se vraćaju u pozorišnu salu

Kako je ranije istaknuto, sanacija je zahtevala radove na svim delovima krovne konstrukcije, zamenu dotrajalih greda, krovnog pokrivača, oluka, popravku tavanice i oštećenja na unutrašnjim i spoljašnjim zidovima, koja su nastala usled prokišnjavanja.

Radovi su obavljeni su zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i informisanja, koje je izdvojilo četiri miliona dinara, dok je Grad Zrenjanin učestvovao sa još oko dva miliona dinara.

Kako je najavljeno, u subotu 27. marta od 19 časova biće izvedena predstava Igora Štiksa „Zrenjanin“ u režiji Borisa Liješevića, a u nedelju, 28. marta, od 18 časova „Lutak nevaljalko“ Jozefa Pera i Lea Spačila, u adaptaciji irežiji Jovana Carana.

Karte po ceni od 200 dinara za dramske i 150 dinara za lutkarske predstave, mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” radnim danima (osim utorkom) i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, odnosno nedeljom, sat vremena pred početak predstave. Karte se mogu rezervisati.

„Sve zainteresovane gledaoce molimo da karte rezervišu isključivo putem telefona 560-136 ili lično na biletarnici i da ih preuzmu u toku nedelje, a ne na dan igranja predstave, zbog epidemioloških mera koje ograničavaju boravak ljudi u zatvorenim prostorijama“, napominju u ovoj ustanovi.

Direktor Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, Ivan Francuski, rekao je da trenutno Dramska scena priprema i novu predstavu „Naš grad“ koju radi Mija Knežević, a u planu je da premijera bude krajem aprila.