in

Vulin: Vojska Srbije čuvar bezbednosti, temeljnih vrednosti

 Vulin je istakao da je pre tri godine Vojska Srbije obnovila ovu veliku i važnu manifestaciju.

“To nije samo doprinos turističkom potencijalu Bačke Palanke, već je to pokazatelj da se Vojska vraća sebi, tradiciji, vraća se čuvanju onoga što je vredno u našem narodu. Nije vojska samo skup ljudi koji nosi oružje. Vojska je čuvar tradicije, čuvar onih vrednosti koje su naš narod učinile vrednim ponavljanja”, naglasio je Vulin i dodao da se već treću godinu okupljaju konjari iz cele Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je rekao da dolaze najbolja grla da trče najznačajnije trke u sezoni i već treću godinu pokazuje se koliko je Vojska Srbije dragocena svojoj zemlji i gde god je Vojska Srbije tu uvek ima prostora da se nešto radi, unapredi, nadogradi, da se pomogne i lokalnoj zajednici i čitavoj zemlji.

“Vojska Srbije je čuvar naše bezbednosti, ali je i čuvar temeljnih vrednosti, tradicije koja je naš narod učinila velikim i vrednim”, poručio je.

Vulin je prisustvovao glavnoj kasačkoj trci “Čegar”, kao i glavnoj galopskoj trci za Kup Vojske Srbije – “Srpska konjička divizija” – centralnim događajima današnje manifestacije.

konjicke, trke, vulin

Ovogodišnji pobednik u trci “Srpska konjička divizija” je jahač Goran Mešetović i grlo

“Spencers Son”
, a pehar pobedniku uručio je Vulin.

Drugo mesto u toj trci zauzeo je Darko Ljubomirović i grlo

“Calimero Bas”
, dok je treće mesto pripalo Milošu Milojeviću i grlu

“Miss Mazzie”.

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković uručio je pehar pobedničkom grlu

“Hercule de Sajan”
i kasaču Branku Skenderoviću koji je osvojio prvo mesto u glavnoj kasačkoj trci “Čegar”.

Drugo mesto osvojio je kasač Josip Gavrić Mlađi i grlo

“Sara Vaughan A.T.”
, dok je treće mesto pripalo Dejanu Kataniću za grlo

“Armani B.”.

Ranije u toku dana, u okviru ovogodišnjeg “Kupa Vojske Srbije – Karađorđevo 2020”, održane su tri kasačke trke “Paštrik”, “Oslobođenje Beograda” i “Košare” i tri galopske trke “Kolubara”, “Cer” i “Kajmakčalan”, kao i defile Konjičkog voda Garde.

konjicke, trke

Pobedničke pehare osvojili su Vladimir Pribić i

“Amy del Duomo”,
Martina Jozić i

“Anna Milau”,
Anđel Andor i

“Tour de Lux”
, kao i Željko Ilić i

“Targaryan”,
Goran Mešetović i

“Waslawi”
i Željko Ilić i ”

Can You Catch Me”.

Za razliku od prethodne dve godine, manifestacija “Kup Vojske Srbije – Karađorđevo” ove godine traje samo jedan dan, a u cilju sprečavanja širenja virusa Kovid-19 i poštovanja epidemioloških mera događaj nije bio otvoren za širu publiku.

Manifestacija je obnovljena 2018. godine, posle pauze od 12 godina i značajno je doprinela vraćanju starog sjaja ergele “Karađorđevo”, osnovane davne 1885. godine.

Vulin: Stasava nova generacija tzv. OVK koja bi da istrebi Srbe

Vulin je izjavio danas da napad na srpsku decu u školi u Donjoj Brnjici na KiM pokazuje da stasava generacija tzv. OVK koja bi da istrebi ono što je preostalo od Srba.

“Zato što nije kažnjen niko za streljanje srpske dece u Goraždevcu, zato što niko nije osuđen za ubistvo dvogodišnjeg Danila Cokića, zato što nije osuđena generacija ubica iz devedesetih, odrasla je nova generacija ubica naslednika terorista tzv. OVK” naveo je Vulin u izjavi za javnost.

vulin

Ističe da napad na srpsku decu u školi u Donjoj Brnjici pokazuje da stasava generacija koja bi da istrebi ono što je preostalo od Srba. “Srećom, ovaj put ni jedno srpsko dete nije ubijeno, a šta će se desiti ako u nekom sledećem napadu ne bude takve sreće, hoće li nam tada portparol EU tražiti da se obe strane uzdrže? EU i KFOR, umesto što lobiraju za priznanje tzv. Kosova i traže od Srbije da prizna teritoriju pod upravom narko klanova za državu, treba da nađu napadače na srpsku decu, pre nego što neko dete bude ubijeno. Sva odgovornost je na njima i njihovoj savesti, ako savesti imaju”, kazao je Vulin.

“Premijer zemlje u kojoj se nalazi “žuta kuća”, mesto gde su Srbima vadili organe i prodavali ih, morao bi da bude mnogo pažljiviji i da bira reči kada govori o zločinima”, izjavio je Vulin, reagujući na izjave premijera Albanije Edija Rame, u kojima “hvali i brani ubice i teroriste iz tzv. OVK”.

“Ja sam mislio da je Edi Rama otvorio usta da bi osudio pokušaj ubistva srpske dece u školi u Donjoj Brnjici. Umesto toga, on hvali i brani ubice i teroriste iz tzv. OVK”, rekao je Vulin u ergeli “Karađorđevo”, gde se danas održava manifestacija “Kup Vojske Srbije”, navodi se u saopštenju.

Kako je rekao, premijer zemlje koja podržava ubice iz tzv. OVK morao bi na kolenima da kleči i traži izvinjenje od pobijene srpske dece pre nego što traži da se njemu bilo ko za bilo šta izvini.

Vulin je naveo da Ramu u Srbiji niko neće napasti ukoliko osudi teroriste iz tzv. OVK za ubistvo i silovanje dvanaestogodišnje devojčice u selu Klečka, od strane braće Mazreku i ako, kako kaže, jednom stvarno bude poželeo mir.

Dodao je i da Ramu u Srbiji niko neće osuditi “ako već jednom kaže da je protiv toga da se Šiptari ujedine u “velikoj Albaniji” i razbiju još tri ili četiri države na Balkanu da bi oni stvorili svoju”. “Neka to kaže i eto imaće svaku podršku u Srbiji, a dotle gadi mi se čovek koji pravi “veliku Albaniju”, a govori o miru”, izjavio je Vulin.