in

Zvezda hoće desetu pobedu u nizu

“Ako pogledamo činjenice koje su ovog trenutka aktuelne, to je da imamo devet pobeda u prvenstvu iz toliko mečeva, da imamo gol razliku 31:3 i da idemo po zacrtanom planu. U međuvremenu, iza nas je uspešno savladan Ararat, igramo Ligu Evrope i kao klub uspeli smo da četvrtu godinu u nizu, obezbedimo kontinuitet učešća u kontinentalnim takmičenjima i to nas raduje. Prvi u nizu narednih izazova je Napredak, a prvenstvo nam je u fokusu, jer je upravo ono neophodno da i naredne godine možemo da se takmičimo u Evropi”, rekao je Milošević za klupski sajt.

“Nemamo vremena za tapkanje u mestu, a Napredak je protivnik koji zaslužuje respekt. Imaju renome, ali na njihovu žalost, rezultati im nisu u skladu sa kvalitetom tima. Nalaze se u tranzicionom periodu, pojačali su se dolaskom Milunovića, imaju dobrog trenera, ali mi želimo da ostanemo u pobedničkoj seriji. Hoćemo da i sutra potvrdimo našu dominantnost”, rekao je on.

Kako je naveo svi igrači su zdravi, a posle treninga će se definisati određena kadrovska pitanja.

“Biće promena u sastavu, jer imamo dosta igrača, koji nisu igrali na prethodnom meču, a na osnovu svega zaslužuju minutažu”, istakao je Milošević.

Pobedom nad Napretkom, Crvena zvezda bi ostvarila i deseti uzastopni trijumf u šampionatu.

“Ako pogledamo kroz istoriju, ne sećam se da je bilo takve serije na početku sezone. To samo može da bude podstrek i da nam podigne samopouzdanje. Želimo da igramo proaktivni fudbal, da diktiramo dešavanja na terenu i da poboljšavamo efikasnost, što broj postignutih golova jasno pokazuje. Igrači na terenu moraju da budu svesni kvaliteta i toga da dešavanja zavise od njih samih”, zaključio je Milošević.